SSUP.EDU.RSСредња школа унутрашњих послова
„Јаков Ненадовић"
Средња школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић”, Железничка 22, 21208 Сремска Каменица

ИСТОРИЈСКИ СПОРТСКИ СУСРЕТИ УЧЕНИКА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА И СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ

Вести | Милош | 03.06.2024.

У недељу 2. јуна 2024. године, одржани су први спортски сусрети Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” из Сремске Каменице и Средње стручне војне школе „1300 каплара” из Београда у Атлетској дворани у Београду и Спортском центру Интерната Средње стручне војне школе „1300 каплара”.

🔹️Догађај је организован у циљу промоције, успостављања сарадње и развијања спортског духа између ових двеју школа, а на иницијативу председника ИПА Регије Београд пуковника полиције академика проф. др Хаџи Небојше Пантелића и директорке Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” Весне Ђуровић уз неизмерну подршку начелника Средње стручне војне школе „1300 каплара” капетана бојног бродаСрђана Миљковића

🏆На спортским сусретима надметали су се ученици и ученице прве године ових школа у више спортских дисциплина. Ученици и ученице су храбро и достојанствено заступали своје школе у спринту на 60 и 200 метара, штафети 4x200 метара, бацању кугле, пењању уз конопац и футсалу. С обзиром на то да је ово први овакав догађај, од великог је значаја за обе школе, па су обе стране дале све од себе и представиле се у најбољем светлу. 

🥇Надметањима су присуствовали представници двеју школа, професори и ученици. Велику подршку такмичарима 39. класе пружио је Даријан Ујсаси, професор физичког васпитања, који је кроз часове и додатан рад вредно припремао ученике за спортске изазове.

🎓Иако су у питању различите школе, спаја их то што су позиви које су ученици обеју школа изабрали часни и одговорни, а догађаји попут овог доприносе размени искустава, јачању мотивације и поноса.

📚Овим путем изражавамо неизмерно задовољство и част што смо имали прилике да посетимо ученике и представнике Средње војне школе са уверењем да ће се сарадња двеју школа наставити и унапредити. Ученицима обеју школа желимо пуно успеха у школовању и изазовима који су пред њима.