SSUP.EDU.RSСредња школа унутрашњих послова
„Јаков Ненадовић"
Средња школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић”, Железничка 22, 21208 Сремска Каменица

Мој друг полицајац и мој заштитник

Вести | 21.11.2023.

У четвртак 16.11. на Међународни дан толеранције, Средња школа унутрашњих послова је била домаћин члановима Друштва за подршку особама са аутизмом Града Новог Сада. Наши гости су имали прилику да упознају наше ученике, начин живота у интернату и у школи и да проведу време са нашим ученицима у пријатељској атмосфери, у разговору, упознавању и дружењу.

Осим овог, у плану су још 3 сусрета у оквиру којих ћемо реализовати спортске активности, инструктажу о правилима у саобраћају, као и дискусију о проблемима са којима се суочавају особе са аутизмом у Новом Саду, у оквиру округлог стола.

Посета нашој школи део је пројектних активности које заједнички реализујемо на пројекту: „Мој друг полицајац и мој заштитник”. Циљ овог пројекта је да се будући полицајци сензибилишу за изазове са којима се суочавају особе са аутизмом и њихове породице. Поред тога, важан циљ је и да се деци и младима који се носе са проблемима из аутистичног спектра, приближи полицијска професија и да им покажемо да полицајци јесу њихови заштитници.