SSUP.EDU.RSСредња школа унутрашњих послова
„Јаков Ненадовић"
Средња школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић”, Железничка 22, 21208 Сремска Каменица

Посета потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Ивице Дачића

Вести | Милош | 25.05.2024.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић посетио је данас ученике 39. генерације Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” као и полазнике 42, 43, 44. и 45. класе Центра за основну полицијску обуку.

🔹️Министар унутрашњих послова Ивица Дачић посетио је данас ученике 39. генерације Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” као и полазнике 42, 43, 44. и 45. класе Центра за основну полицијску обуку, којима је, као будућим припадницима Министарства унутрашњих послова, поручио да нема јаке државе без јаке полиције и војске и да своје стечено знање користе у чувању уставног поретка, безбедности и стабилности земље и беспоштедној борби против криминала.

🔹️„Ваш долазак у Министарство унутрашњих послова је од великог значаја за унапређење безбедности и реда у друштву. Донећете свежу  енергију, идеје и мотивацију који су неопходни за напредак полицијске  службе”, рекао је министар Дачић у Центру за основну полицијску обуку у  Сремској Каменици, у којем се тренутно обучава 1.095 будућих  припадника саобраћајне, граничне и полиције опште надлежности.

🔹️Средњу школу унутрашњих послова, која је прошле године поново почела да школује будуће полицајце, похађа 226 ученика који су прошли  строге критеријуме селекције, показавши најбоље резултате.

🔹️„Ви бирате професију, а не она вас. С обзиром да сте сами одабрали да постанете полицајци, значи да сте спремни да прихватите одговорност,  да сте спремни на одрицања и на све изазове и ризике које ова професија стави пред вас. Спремни сте да част и поштење, заштиту грађана и њихове имовине, закона и Устава Републике Србије ставите испред сваког личног интереса”, рекао је министар и истакао да су  храброст, понос, поштење и посвећеност одлике српског полицајца.

🔹️Министар Дачић је, пожелевши ученицима школе „Јаков Ненадовић” и полазницима ЦОПО-a добродошлицу у редове МУП-а, поручио и да ће се својој држави која их школује најбоље одужити ако своје знање буду користили да штите и чувају грађане Србије, градећи са њима нераскидив однос поверења, као и да поносно носе униформу српске полиције.