SSUP.EDU.RSSrednja škola unutrašnjih poslova
„Jakov Nenadović"
Srednja škola unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović”, Železnička 22, 21208 Sremska Kamenica

Odluka o osnivanju srednje škole

Obaveštenja | 19.01.2023.

Odlukom Vlade Republike Srbije od 19. januara 2023. godine, osnovana je Srednja škola unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici.

Takođe, Odlukom Vlade Škola je određena kao škola od posebnog interesa za Republiku Srbiju.
Škola će obavljati delatnost u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja, a budući učenici Srednje škole unutrašnjih poslova će se školovati za obrazovni profil policajac, u trajanju od četiri godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će učenicima upisanim u Školu obezbediti smeštaj i ishranu u internatu, udžbenike, školski pribor, odeću, obuću i drugu opremu neophodnu za boravak u Školi.

Upis u Srednju školu unutrašnjih poslova vršiće se na osnovu konkursa koji će biti objavljen na internet stranici Ministarstva prosvete, Ministarstva unutrašnjih poslova i Srednje škole unutrašnjih poslova.

Poslednja generacija nekadašnje Srednje škole unutrašnjih poslova završila je školovanje 2009. godine, tako da ćemo ponovo, posle 18 godina imati konkurs i prijem učenika u SŠUP. Planirano je da konkurs bude raspisan 3. aprila ove godine.

Prijavu na konkurs roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata podnosi na obrascu prijave, uz ostalu dokumentaciju u policijskoj stanici po mestu prebivališta, ili neposredno u Srednjoj školi unutrašnjih poslova, (obrazac se može dobiti u policijskoj stanici ili preuzeti sa internet adrese www.ssup.edu.rs).

Odluka o osnivanju srednje škole unutrašnjih poslova