SSUP.EDU.RSSrednja škola unutrašnjih poslova
„Jakov Nenadović"
Srednja škola unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović”, Železnička 22, 21208 Sremska Kamenica

Ministar Gašić poželeo dobrodošlicu novoj generaciji učenika Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici

Vesti | 30.08.2023.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poželeo je danas na svečanoj ceremoniji u Sremskoj Kamenici dobrodošlicu novoj generaciji učenika Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ koja je nakon gotovo decenije i po ponovo otvorila vrata budućim policajcima...

„Vi ste 39. generacija, a prva posle 14 godina koja je kročila u ovu školu, a koja će nastaviti stazama 15 hiljada hrabrih, vrednih kolega policajaca, koji su gradili bezbednost ove zemlje i koji i danas verno služe svojoj zemlji“, rekao je ministar učenicima koji su na putu do đačkih klupa Srednje škole unutrašnjih poslova prošli stroge kriterijume selekcije i pokazali najbolje rezultate.

Poručio im je da će tokom četiri godine školovanja, pored dosta truda i zalaganja, steći nova znanja i veštine, ali i neraskidiva prijateljstva.

„Pažljivo slušajte i grabite znanje i iskustvo kojima će vas učiti i prenositi vam vaši profesori. Nikada ne smete zaboraviti vrednosti sa kojima ste porasli, a koje vam ovde nadograđuju i usmeravaju ka pravim ciljevima. Te vrednosti su temelj vašeg budućeg rada i postupanja“, rekao je ministar i dodao da će učenici ove škole, kolevke srpske policije, imati najbolje uslove za boravak i učenje koje će im omogućiti da postanu ponos Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Vi ste od danas i naša deca. Vi ste budućnost Ministarstva unutrašnjih poslova i budućnost Republike Srbije. Od vas će se tražiti da se puno trudite i puno odričete, ali, svakako, za samo četiri godine, stajaćete ovde, u stroju, bacićete vaše kape uvis i reći: „Vredelo je!““, rekao je ministar i zahvalio roditeljima nove generacije đaka Srednje škole unutrašnjih poslova na poverenju, a predsedniku Srbije i premijerki, kao i ministarstvima prosvete i finansija, na podršci. Ministar je uručio plakete zahvalnosti predstavnicima državnih institucija koji su doprineli ponovnom otvaranju Srednje škole unutrašnjih poslova.

„Želim da poručim da smo svi zajedno u službi naše zemlje, u službi našem narodu i pokazali smo da samo kroz zajednički rad i kao jedinstven tim, možemo da stvaramo ovakve vrednosti koje su nemerljive i ni sa čim uporedive“ izjavio je ministar i poželeo đacima srećan početak školske godine i uspešno školovanje.

„Čast je biti danas ovde sa vama u ovom svečanom trenutku u kome promovišemo prvu generaciju od 231 učenika Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici“, istakla je ministarka prosvete profesor dr Slavica Đukić Dejanović i dodala da je osnivanje ove škole, za koju je vladalo veliko interesovanje učenika i roditelja, jedna od aktivnosti koje doprinosi nastojanju države da izgradi nove generacije policajaca čije će znanje, veština i profesionalizam biti garant bezbednosti Republike Srbije i naših građana u budućnosti.

„Plan i program nastave učenja, prostorni i infrastrukturni uslovi za učenje i rad su odlični, a nastavnici spremni i motivisani da prime prvu generaciju učenika budućih policajaca. Srednja škola unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ ima status škole od posebnog interesa za Srbiju čime se našla u društvu šest srednjih škola koje zbog svojih specifičnosti i uloge imaju posebnu pažnju države“, izjavila je ministarka prosvete i poručila nastavnicima škole da uvek mogu računati na podršku ministarstava prosvete i unutrašnjih poslova, kao i Vlade Republike Srbije.

Ministarka Đukić Dejanović je istakla i značaj policijske profesije.

„Policajac je časno i važno zanimanje. U ovoj školi ćete dobiti znanje i veštine koje će vam omogućiti da ga obavljate efikasno i na dobrobit društva. Želim da vam poručim da marljivo učite, da jačate sopstveni integritet i dostojanstvo, kao i empatiju i ljubav prema narodu i među sobom, jer ste vi, pre svih, ti koji brinu o našoj bezbednosti, o bezbednosti naše dece“, poručila je ministarka budućim policajcima, poželevši njima i nastavnicima srećan rad i uspešnu školsku godinu.

Direktorka Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ Vesna Đurović izjavila je da će učenici imati punu podršku profesora koji su spremni da im kroz maksimalno zalaganje i požrtvovanost pruže kvalitetno obrazovanje.

„Čekaju nas mnogi izazovi, nekada će nam biti teško, nekada lakše, ali sam uverena da ćemo ih uspešno savladavati i iz njih izaći snažniji, bolji, plemenitiji. Neka vam ovo životno razdoblje bude najlepše i najplodnije“, poručila je direktorka Srednje škole unutrašnjih poslova polaznicima ove škole.

Na  ceremoniji su, pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i rektora Kriminalističko-policijskog univerziteta Zorana Đurđevića, prisustvovali  predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i drugi predstavnici Pokrajinske vlade i Ministarstva prosvete.